21 декември 2008

Тиквен пай

За тестото:
100 гр. захар
100 гр. маргарин /на дребни парченца/
250-300г брашно
1 бакпулвер

За пълнежа:
1 кг тиква
1 с.л. брашно
6 с.л. захар
1 ч.л. канела
1 бр. ванилия
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко

За карамеловата заливка:
1 к.ч захар
1 к.ч масло
1 к.ч сметана

Тестото се замесва и се оставя за 20 мин в хладилника.
Тиквата се сварява ,пюрира и отцежда. Като изстине, се прибавя канелата и ванилията. След това се прибавят предварително разбитите яйца,захар и мляко.
Тестото се разточва и се слага във тавата/30см/,като трябва де се направи "борд". Разпределя се пълнежът. Пече се 15 мин в силно загрята фурна до 220оС, като тавата се поставя по средата. После температурата се намалява на 180оС. Печенето продължава още 40-50мин, докато се втърди пълнежът.Отгоре поливаме с карамелова заливка.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB