18 септември 2009

Крем "Шоколад и карамел"




Продукти:

3бр. яйца
1ч.ч. захар
700мл прясно мляко
5с.л. какао
3с.л. натурално царевично нишесте
1ванилия/2гр/

1к.ч. захар за карамела

Приготвяне:

Включваме фрната да загрява до 220градуса.
Изсипваме 1к.ч. захар по дъното на кексовата форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното и стените на формата.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
В купичка слагаме царевично нишесте и какао.Размиваме със 100мл. прясно мляко.Прибавяме към останалото прясно мляко и разбъркваме добре.Ако е необходимо прецеждаме.Добавяме млечната смес към яйчната смес.Разбъркваме добре,поръсваме с ванилия и изсипваме върху карамела в кексова форма.
Печем на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Пече се около един час,докато клечка бучната в крема излезе суха.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
Ако не можем да извадим крема от формата-потапяме за 2-3мин. във гореща вода.
1ч.ч=200мл

6 коментара:

Maria каза...

Изглежда фантастично! Изтекоха ми лигите само от снимката! Хубави празници!

Dani каза...

Толкова "апетитна "снимка-поздравления!

Ljiljana каза...

It looks so delicious :))

Dimitrana S. каза...

Карамел и шоко - отново чудесна комбинация!

Поздрав и :-), Нанита!

Nanita каза...

Мими,Дани,сърдечни благодарности!
Ljilja,благодаря!
Дими,комбинацията е неустоима!Изкуших се да направя тази импровизация.Ведър ден!

Анонимен каза...

ще го правя за втори път,невероятно вкусен сладкиш.Поздравления

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB