04 декември 2009

Сладкиш с ябълки и дюли




Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. мусковадо/кафява захар/
1к.ч. захар
120мл растителна мазнина
1ч.ч. кисело мляко
2 1/4ч.ч. брашно
1к.ч. натрошени орехи
1п. бакпулвер
1к.л. канела
1к.л. ванилия

за пълнежа от дюли и ябълки:

2бр. големи дюли
3бр. ябълки
1ч.л. лимонов сок
1к.ч. захар
1ч.л. канела
1/2к.ч. нарошени орехи
1к.ч. вода

4с.л. захар за карамела

Приготвяне:

Обелваме и нарязваме на малки парченца дюлите и ябълките.
В тенджера слагаме 1к.ч. вода и 1к.ч. захар.Когато заврят добавяме плодовете и покриваме с капак.Оставяме да врат докато омекнат плодовете.Поръсваме с лимонов сок,канела,натрошени орехи и объркваме добре.Оставяме да изстинат.
През това време приготвяме кексовото тесто.
Разбиваме яйцата със захарта/бяла и кафява/.Добавяме растителна мазнина,киселомляко и брашно объркано с бакпулвер и канела.Поръсваме с орехите и объркваме.
Карамелизираме 4с.л. захар и обливаме тавичката.В средата слагаме пълнежа от дюли и ябълки,като оформяме кръг.Трябва да останат 3см до края на тавичката.Изливаме кексовата смес отстрани,след това отгоре и заглаждаме.
Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Тавичката е с размери 24см

8 коментара:

ghost13 каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
ghost13 каза...

:-) Нанита точно за сезона, и точно по вкуса ми... предвкусвам вкуса и...
Поздрави и слънчав уикенд!

Paula каза...

mira que están ricas todas tus recetas, ehhhh!!!, me gustan todas.

Saludos. Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

Ala Oancea каза...

Looks deliciousssss ;)

Maria каза...

Много хубав десерт, имам и дюли и ябълки, ще го опитам, благодаря ти! Хубав уикенд!

Dimitrana S. каза...

Наистина много хубав - точно за сезона!

Вкусен и празничен уикенд, Нанита! Поздрав :-)

Nanita каза...

Лати,Мими,Дими,благодаря за топлите думи!Те ме карат да се усмихвам и стоплят сърцето ми!Спорна и усмихната седмица!

Nanita каза...

Ala,thank you!
Paula,gracias!

Публикуване на коментар

 

©2009 Nanita | by TNB