06 март 2009

Шоколадов кекс със банани и крем




Продукти:
за кексовото тесто:
2бр. яйца
1ч.ч захар
1/2ч.ч растителна мазнина
1/2ч.ч прясно мляко
1/2ч.ч кисело мляко
1пак. царевично нишесте
100гр. какао
1 1/2ч.ч брашно
1 бакпулвер

за пълнежа:
за крема:
0.300мл прясно мляко
1к.ч захар
1/2п.царевично нишесте
1/2 кофичка малка заквасена сметана
50гр.натурален шоколад

2бр. банани
1к.ч. захар

за глазурата:
100мл прясно мляко
1к.ч.захар
1/2 пакетче краве масло
50гр.натурален шоколад

Приготвяне:

Първо се прави крема.Сваряваме прясното мляко със захарта.Оттегляме от огъня и прибавяме царевичното нишесте.Бъркаме докато крема се сгъсти.От време на време разбъркваме,за да не хване коричка.Като се поохлади малко,прибавяме начупения шоколад и продължаваме да бъркаме,докато се разтопи.След това прибавяме и сметаната.
Разбиваме продуктите за кексовото тесто по реда по който са написани.В намазнена кексова форма изсипваме половината кексова смес.По средата със лъжица слагаме крема,но да не се разстила до стените на формата.Обелваме и нарязваме бананите на две,но не по дължина.Във средно загрят тиган слагаме захарта да се карамелизаира и добавяме бананите.Когато са готови ги нареждаме върху крема.Изсипваме и останалото кексово тесто.Печем на около 180-200 градуса.Приготвяме глазурата,като варим всички продукти до сгъстяване.След това намазваме изстиналия кекс с нея.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB