22 март 2009

Мъфини със сирене и мак

разрез
Продукти:

1бр. яйце/50мл/
1к.ч. домашна яйчна майонеза
3/4ч.ч.кисело мляко
1ч.ч. натрошено сирене сирене
2ч.ч брашно
1с.л. маково семе
1 1/2ч.л бакпулвер
сол
маково семе за поръсване

Приготвяне:

В купа разбъркваме последователно мокрите съставки и сиренето.Отделно объркваме брашното,бакпулвера и солта.Смесваме мокрите със сухите съставки.Добавяме маковото семе и объркваме.Разпределяме в намазнените форми,поръсваме със маково семе и печем в предварително загрята фурна.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.
Изчакваме около 10-15мин и тогава изваждаме от формите.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 12бр. мъфини.
Форми за мъфини с вместимост 70мл.

Пилешки дробчета на фурна











Продукти:

1кг. пилешки дробчета
0.300гр гъби
½ стрък праз
1конс..домати от 0.700гр
1скл.чесън
1ч.л червен пипер
чер пипер
сол
магданоз

Приготвяне:

Дробчетата се размразяват и измиват много внимателно.Доматената консерва се слага в тенжера и се вари докато водата изври.Дробчетата се слагат във вряла вода и след като излезе пяната на повърхността се изваждат от водата.Запържва се праза,слага се червения пипер леко да се пръжне и той.Прибяват се дробчетата,гъбите,морковите и доматите.Всичко се обърква добре и се изсипва в тавичка.Залива се с гореща вода.Пече се до готовност.Накрая се слагат подправките и се обърква добре.Фурната се изключва и ястието се оставя още около 10 мин.във нея.
По желание може да поръсите със настърган кашкавал и да го оставите да се позапече.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB