04 април 2009

Пилешко филе със гъби върху трицветни фусили



Необходими продукти:

За плънката:
1кг. пилешко филе
500гр. гъби
400гр. топено сирене/Мероне/
400гр. заквасена сметана
1ч.ч. нарязан лук
олио
чер пипер
сол

Начин на приготвяне:

Измиваме продуктите и нарязваме на парчета.Задушаваме лука,пилешкото месо и прибавяме гъбите.Изсипваме във тавичка и доливаме гореща вода.След около 30мин/когато месото е полуготово/,добавяме нарязаното на парчета топено сирене и сметаната .Добавяме подправките и печем до готовност.Ястието трябва да е със повече сос.
Сваряваме фусилите в подсолена вода и отцеждаме.Когато сервираме,слагаме фусили на дъното на чинията и нареждаме парченца пилешко филе и гъби.Заливаме със сос и сервираме.

Мъфини със спанак и сирене


Продукти:

2бр. яйца
1/3ч.ч растителна мазнина
1/3ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч. кисело мляко
230гр брашно
 90гр.спанак /изчистен/объркан с 2с.л. брашно
100гр натрошено сирене
1ч.л сол
1/2ч.л.мащерка или гюзум
1с.л. бакпулвер

30гр.краве масло
                                 

Приготвяне:

Включваме фурната,за да загрее.
Измиваме и нарязваме на ситно спанака.Объркваме с 2с.л брашно и прибираме в хладилна камера.Във купа разбиваме две яйца.Прибавяме последователно растителна мазнина,кисело мляко и прясно мляко.Във друга купа слагаме брашно,сол и бакпулвер.Прибавяме сухите съставки към мокрите и объркваме добре.После добавяме  спанака и сиренето.Отново разбъркваме.Разпределяме сместа във форми за мъфини.Върху всеки мъфин слагаме по едно малко парченце краве масло.Печем на около 200 градуса.

Сместа е за 12бр. мъфини.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB