25 юли 2009

Пълнени гъби с маслинена паста и чери домати




Продукти:

10-12бр. големи гъби
1ч.ч. маслини
200гр. извара
1к.ч. накъсан пресен лук
1/2к.ч. магданоз
1к.ч. фъстъци
чер пипер
1с.л. босилек
2-3с.л. лимонов сок
4-5с.л. растителна мазнина
10-12бр. чери домати

Приготвяне:

Измиваме и отделяме пънчетата на гъбите.Правим смес от растителната мазнина и лимоновия сок.Обтриваме всяка една от тях.Слагаме в тавичка.
В блендер слагаме фъстъците,пресния лук,маслините и изварата.Разбиваме докато всичко стане на дребни късчета.Добавяме босилека и черния пипер.Объркваме добре и пълним гъбите.Накрая слагаме чери доматите,като леко ги притискаме.
Доливаме в тавичката гореща вода и печем в загрята фурна.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл

Хляб грахам с овесени ядки



Продукти:

150мл. прясно мляко
150мл. хладка вода
3с.л. растителна мазнина
1/2к.л. захар
1к.л. сол
1ч.ч. фини овесени ядки
21/2ч.ч. брашно грахам
1ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Накисваме овсените ядки и прясното мляко за около 2часа.
Слагаме последователно в машината прясното мляко с овесените ядки,хладката вода,захарта,солта,растителната мазнина,бялото брашно и грахама.
Поръсваме с маята.
Преди да започне изпичането, поръсваме с фини овесени ядки.
Пускаме машината на програма 3ч.42мин.
След като се изпече,изчакваме 20-30мин,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1ч.ч.=200мл.

Хляба ще се хареса,ако предпочитате консумация от типа на хляб "Бонус".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB