18 август 2009

Жълт боб с яйца




Продукти:

1кг. жълт боб
1ч.ч. нарязан на едро лук
1ч.ч. нарязан на едро морков
1к.ч. нарязан магданоз
2бр. големи домата нарязани на кубчета
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
1с.л. риган
растителна мазнина
3-4скл. чесън счукан
6бр. яйца
6бр.шайби домат

Приготвяне:

Измиваме,почистваме боба от крайчетата и нарязваме.
Задушаваме лука,доматите,морковите и жълтия боб,докато омекнат.Добавяме сол,риган,магданоз и счукания чесън.Объркваме добре и изсипваме в тавичка.
Правим 6 "гнезда" и слагаме на дъното по една шайба домат.
Слагаме тавичката в гореща фурна да загрее.
Изваждаме я и чукваме по едно яйце в гнездото.Връщаме във фурната да се стегнат яйцата.
Сервираме с кисело мляко.

Пълнозърнест хляб грахам с газирана вода




Продукти:

1 1/2ч.ч. газирана вода /300мл/
1к.л. мед
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина/зехтин/
2ч.ч. пълнозърнесто брашно "Грахам"
2ч.ч. бяло брашно
4с.л. овесени ядки
2с.л. царевично брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината за хляб-газирана вода,мед,сол,растителна мазнина.
Смесваме брашната и посипваме върху течните съставки.Добавяме овесени ядки и царевично брашно.Поръсваме сухата мая за хляб.
Пускаме машината на основна програма 3ч.20мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB