21 август 2009

Пилешко филе с орехова плънка




Продукти:

6бр.пилешки филета

за плънката:

100гр. извара
1к.ч. нарязан кашкавал
1к.ч. смлени орехи
100гр. топено сирене /нарязано на малки парченца/
1к.ч. нарязани маслини
3-4скл. счукан чесън

за маринатата:

1к.ч. кисело мляко
1к.ч. прясно мляко
2с.л. растителна мазнина

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Сцепваме отстрани,за да стане като джоб.При рязането внимаваме да не сцепим филето от противоположната страна.Посоляваме.
Смесваме извара,кашкавал,орехи,топено сирене,маслини,чесън и объркваме добре.
Напълваме филетата и забучваме с клечка.Нареждаме в подмазана тавичка.Смесваме киселото мляко,прясното и растителната мазнина.Заливаме филетата.
Печем в загрята фурна до готовност.Поднасяме топли.

Зеленчукова фритата с маслини



Продукти:

3бр. яйца
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан зелен пипер
1/2к.ч. настърган кашкавал
8-10бр. маслини нарязани на кръгчета
3кръгчета домати
растителна мазнина за пържене
магданоз за поръсване
сол

Приготвяне:

Запържваме леко пресния лук.През това време разбиваме яйцата.Прибавяме нарязаните маслини,сирене,кашкавал,зелен пипер,босилек и заливаме пресния лук.
Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
После отново обръщаме фритата,за да останат доматите отгоре.

Сместа е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.

Ръжени питки с ленено семе




Продукти:

1ч.ч. кисело мляко 3.2%
100мл вода
1к.ч. извара
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
2 1/4 ч.ч ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
1/4ч.ч. бяло брашно за измесване/ако е нужно/
3с.л. ленено семе

1/2 яйце и 1с.л. мазнина за намазване

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината вода,кисело мляко,извара,растителна мазнина,захар и сол.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме сухата мая за хляб.
Включваме на програма месене с втасване.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото,добавяме ленено семе и ако е нужно още малко брашно за измесване.
Омесваме леко тестото и правим фитил.Разделяме на равни части и оформяме малки питки. Нареждаме в тавичка.Намазваме със смес от разбито яйце и растителна мазнина.Поръсваме лененото семе и леко притискаме.Оставяме да втаса още 20-30мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB