25 август 2009

Ръжен хляб





Продукти:

280мл айран
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
2 1/4 ч.ч ръжено брашно
2 3/4ч.ч. бяло брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
брашно за поръсване

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината айран,захар,сол и растителна мазнина.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме със суха мая за хляб.Включваме на програма месене с втасване.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото и го слагаме на набрашнен плот.Оформяме хляба,поръсваме с брашно и правим разрези с ножа.Прехвърляме в тава и оставяме да втаса още 30-40мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.


1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч

Пилешки джоб




Продукти:

6бр. големи пилешки филета

за плънката:

1к.ч. шунка нарязана на малки кубчета
1к.ч. нарязани мариновани краставички
1бр. яйце нарязано на дребно
1к.ч. мариновани гъби /нарязани/
1к.ч. бейби морковчета
1/2к.ч. царевица
1/2к.ч. нарязано топено сирене
2с.л. горчица


Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Сцепваме леко в средата и с ножа "обикаляме" филето по хоризонтала,така че да се среже на две.Получава се джоб на който отвора е отгоре,а не встрани.Поръсваме със сол и чер пипер и обтриваме.
В купа объркваме продуктите за плънката.Напълваме филетата,забучваме клечка и нареждаме в подмазана тавичка.Доливаме малко пилешки бульон.Печем в силно сгорещена фурна.Малко преди да са готови поръсваме с кашкавал и изчакваме няколко минути.Изключваме фурната и оставяме кашкавала да се разтопи.
Може да се използва и маринатата за пилешко филе с орехова плънка или да долеете малко бира и вода.

1к.ч.=100мл.

Този начин на срязване научих от Пепчо.
Начина на срязване може да видите тук.
Благодаря на Пеп-чо за линка.

Руло от мляно месо/султанско/



Продукти:

1кг. мляно месо
1бр. яйце
1к.ч. заквасена сметана
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1ч.ч. настърган стар лук или нарязан на ситно пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
2с.л. царевичен грис
1к.л. индийско орехче
1ч.л. сол
чер пипер

за плънката:

2бр. сварени яйца нарязани на четири
2бр. кисели краставички/нарязани на ленти/
4-5бр. мариновани гъби/без пънчета/
1ч.ч. бейби морковчета
100гр. топено сирене нарязано на ленти или кашкавал

галета за поръсване
кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със яйце,сметана,мокри хлебни трохи,лук,грис,магданоз и подправките.Оставяме в хладилник за повече от час.
Намазняваме един лист хартия за печене.Изсипваме мляното месо и разстиламе във форма на правоъгълник с размери 30-35см.Заравняваме.Нареждаме плънката,така че да останат свободни по два сантиметра по всички краища.Завиваме на руло,като повдигаме с хартията за печене.От двете страни завъртаме краищата на хартията,да стане като бонбон.Слагаме рулото в тавичка.
Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.Печем около 40мин.Изваждаме тавичката,разрязваме внимателно хартията,отгръщаме я, и поръсваме рулото с галетата.Оставяме да се пече още 20мин.Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.Запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.

1ч.ч.=200мл

Още една чудесна награда


Мими ме зарадва с една чудесна награда.Благодаря Мими, за вниманието и симпатиите!

Аз нямам търпение да зарадвам следните блогове:

Милен@

Dimitrana 'S,

Еос

Di ani

Краси,

Пеп-чо

Geri

Мед и мляко

Илиана

Ирина

Блага

Дивечът на моята трапеза

Choco Coco Summer Dream

Good to the last drop

Една българска кухня

Рецептите на мама

Моля да ме извините,ако не успея да поканя всички да получат наградата!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB