07 октомври 2009

Печени пилешки бутчета със зелен фасул и моркови




Продукти:

6бр. пилешки бутчета
2глави нарязан лук
400гр. замразен зелен лук или консерва
3-4бр. моркови нарязани на пръчици
1бр. домат нарязан на шайби
1с.л. брашно
1с.л. червен пипер
1/2ч.л. къри
2-3скл. счукан чесън
магданоз
чер пипер
сол

Приготвяне:

Запържваме пилешките бутчета в мазнина докато побелеят.Изваждаме с решетъчна лъжица и прехвърляме в тавичка.В същата мазнина сотираме нарязания лук,зеления фасул и морковите.Накрая слагаме и счукания чесън за 1-2минути.Прехвърляме в тавичката при пилешките бутчета.В същата мазнина запържваме една супена лъжица брашно,една супена лъжица червен пипер и доливаме две чаени чаши гореща вода.Оставяме да заври и заливаме продуктите в тавичката.Ако е необходимо доливаме още малко гореща вода.Нареждаме доматите.Печем в гореща фурна.Когато ястието е почти готово поръсваме с къри,чер пипер и сол.Объркваме леко и оставяме още десетина минути.Накрая поръсваме с магданоз.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB