08 октомври 2009

Раирани кифлички с маслини и пресен лук



От същото тесто разрез и хляб с кашкавал



Продукти:

200 мл прясно мляко
1 с л захар
1 1/2ч.л. суха мая
1 ч л сол
2с.л. разтопено краве масло или растителна мазнина
2 3/4ч.ч. брашно

за плънката :

1ч.ч.=нарязани маслини
натрошено сирене
нарязан пресен лук



Приготвяне:

Разтваряме 100мл хладко прясно мляко със 1с.л. захар,1ч.л. сол и 1 1/2ч.л. суха мая.Разбъркваме и оставяме да шупне на топло.Слагаме брашното в купа и изсипваме шупналата мая и останалото прясно мляко.Замесваме еластично тесто,като накрая прибавяме и разтопеното краве масло.Слагаме в намаслена купа и покриваме със свежо фолио.
Оставяме да втаса докато удвои обема си.
През това време нарязваме маслините,пресния лук и смесваме с натрошено сирене.Като количество плънката е една чаена чаша.
Разделяме тестото на 16 топки.Всяка топка разточваме на овална питка.В единия край слагаме плънката,а в другия правим три разреза.Завиваме на руло и слагаме в намазнена тава.Мястото където се съединяват трябва да е отдолу.
Намазваме с разбито яйце с няколко капки растителна мазнина.
Печем в предварително загрята фурна до порозовяване.

1ч.ч.=200мл

Рецептата и обясненията за направата на кифличките е от тук
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB