06 ноември 2009

Двуцветни сладки



Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. захар
1к.ч. тъмна захар
60гр. краве масло
1к.ч. заквасена сметана
4 1/2ч.ч. брашно
3с.л. тъмно какао
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1ч.л. канела

Приготвяне:

Слагаме в блендер 2ч.ч. брашно и краве масло.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Изсипваме в купа.Прибавяме разбитите яйца и сметана.Разбъркваме добре с миксер.В купа смесваме 2ч.ч.от останалото брашно с бакпулвер,ванилия и канела.Прибавяме при яйчната смес.Разбъркваме и отделяме половината от сместа.В едната половина прибавяме какао,а в другата половина останалото брашно. Замесваме меко тесто,покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за около 1-2часа.
Изваждаме половината от какаовото тесто и половината от тестото с канела.Отделяме по половина от двете теста.Останалото прибираме в хладилник.
За да се оформи бисквитата правим две какаови и две канелени фитилчета с дължина около 10см.Оплитаме с четворна плетка за козунак и подвиваме краищата.Получава се топче.Нареждаме в тава върху хартия за печене.
Може да оформим по по-лесен начин.Получават се тези бисквити.
Разточваме канеленото тесто във форма на правоъгълник.Тестото с какао разделяме на две и оформяме два фитила.Слагаме фитилите противоположно откъм широката страна.Завиваме бялото тесто от двете страни,така че да се срещнат по средата.С леки търкалящи движения заглаждаме полученото руло.Нарязваме и нареждаме легнали в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Тук е посочено нагледно как се прави четворна плетка.Много добро обяснение.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB