20 май 2010

Млечни ръжени питки с тиквено семе


Продукти:

200мл прясно мляко
70мл вода
50мл растителна мазнина
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
2ч.ч.типово брашно
1/2к.ч. смлени тиквени семки
1к.л. захар
1ч.л. сол
1 1/2ч.л. суха мая

1жълтък и няколко капки зехтин за намазване
тиквено семе за поръсване

Приготвяне:

В купа слагаме 200мл прясно мляко,70мл вода,50мл растителна мазнина,1ч.ч. типово брашно,1к.л. захар,1ч.л. сол и 1 1/2ч.л. суха мая.Объркваме добре и оставяме да удвои обема си.Прибавяме 1 1/2ч.ч. ръжено брашно,1ч.ч. типово брашно и замесваме тесто.Покриваме със свежо фолио и оставяме 15-20мин. да се отпусне.Оформяме питки.
Намазваме с разбит с няколко капки зехтин жълтък.Поръсваме с тиквено семе.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

3 коментара:

Dimitrana S. каза...

Дъхави, ароматни, вкусни.. сладурчета :-)))

100% ще послужат за хлебно вдъхновение, Нанита!

Поздрави, лек петък и вкусен, ведър и приятен уикенд :-)

Daniela Dineva каза...

Нанита,
изглеждат перфектно!
Аз си купувам едни с тиквено семе на Нилана, макар че не харесвам продуктите им, но в обедната почивка нямам голям избор. Е, освен да си замеся и да си взимам по една всеки ден, не е лоша идея.
Поздрави и усмивки :)

Nanita каза...

Дани,благодаря ти мила за хубавите думи!Ценя твоите коментари и се радвам,че те "виждам" при мен!
Исмихнат и вкусен уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB