13 март 2010

Канелен кекс с кайсии




Продукти:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
80мл растителна мазнина
210мл сок от компот/кайсии/
3ч.ч. брашно
3с.л. фини овесени ядки или натрошени орехи
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1 1/2ч.л. канела

плодовете от 1компот с кайсии
брашно или смлян сухар за потапяне
масло за намазване на формата

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца със 1ч.ч. захар.Прибавяме при непрекъснато бъркане 80мл растителна мазнина и 210мл сок от компот/кайсии/.Объркваме 3ч.ч. брашно,3с.л. фини овесени ядки ,
1п. бакпулвер,1к.л. ванилия и 11/2ч.л. канела.Прибавяме към яйчната смес и объркваме до получаването на еднородна смес.
Намазваме кексова форма с краве масло и разпределяме 1/3 от сместа.Нареждаме кайсии/предварително потопени в брашно или смлян сухар.Разпределяме 1/3 от сместа и нареждаме останалите кайсии.Разпределяме и останалата 1/3 от сместа.
Печем в загрята фурна.
Проверяваме с клечка дали е изпечен сладкиша,тя трябва да е суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB