18 февруари 2011

Чийзкейк с ягодов конфитюр

Този чийзкейк е приготвен по вкусовите спомени на снаха ми.Хапвала го е Англия.След като го направих получих нейното одобрение.Снимката е аранжирана от нея/тя има усет за тези неща/.

Продукти:

1п. бисквити слепени с крем
80гр. меко краве масло

400гр. извара
1к. кисело мляко/400гр./
1к. заквасена сметана/350гр./
50гр. настъргано сирене
1ч.ч. захар
5ч.л. желатин/6ч.л.при кремообразна извара/
100мл вода

1б. конфитюр от ягоди
50мл вода

3ч.л. желатин
50мл вода

Приготвяне:

В метална купичка слагаме 5ч.л. желатин и
100мл вода.Оставяме да набъбне.Слагаме на водна баня докато желатина се разтопи.Оттегляме от котлона за да се охлади.
Разбиваме с пасатор 400гр. извара и 50гр. настъргано сирене със 1ч.ч. захар до получаване на хомогенна смес.Прибавяме разбъркани 1к.заквасена сметана и 1к.ч. кисело мляко.Объркваме добре.Отделяме 1ч.ч. от сместа.
Прибавяме към нея охладения желатин и объркваме добре.Ако е необходимо прецеждаме.
Прибавяме тази смес към останалата смес от извара,кисело мляко и сметана.Объркваме добре и прибираме в хладилник докато приготвим подложката.
В блендер слагаме натрошените бисквити и 80гр. краве масло.Смиламе.
Разстиламе в тортена форма с ринг.Изваждаме сместа от хладилника и я изсипваме в тортена форма.Заглаждаме и отново прибираме в хладилник.
Приготвяне на заливката.
В метална купичка слагаме 3ч.л. желатин и
50мл вода.Оставяме да набъбне.Слагаме на водна баня докато желатина се разтопи.Оттегляме от котлона леко да се охлади.
Разбъркваме добре 1бурканче конфитюр от ягоди и 50мл вода.
Прибавяме желатина и объркваме.Претриваме през цедка за да отстраним семките на ягодите.
Заливаме чийзкейка и оставяме в хладилник да се стегне.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB