10 април 2011

Мъфини с конфитюр от горски плодове и орехи


Продукти:

2бр. яйца/120мл/
1ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. конфитюр от горски плодове
70мл растителна мазнина
3/4ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1к.ч. орехи
1 1/2ч.л. бакпулвер
орехи за поръсване

Приготвяне:

Разбъркваме с 2бр. яйца/120мл/,1ч.ч. кисело мляко,3/4ч.ч. конфитюр от горски плодове и
70мл растителна мазнина.В купа смесваме 3/4ч.ч. захар,2ч.ч. брашно и 1п. бакпулвер.Прибавяме сухите съставки към мокрите и объркваме.Добавяме 1к.ч. натрошени орехи и разбъркваме.
Разпределяме във формички за мъфини до 3/4 от вместимостта им.
Поръсваме с орехи.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл.
Този път правих мъфините в различни по големина форми и не мога да уточня броя им.

Пилешко филе с лимонова коричка

Продукти:

4бр. пилешки филета или пържола от бутче
50гр. топено сирене
50мл растителна мазнина
2с.л. магданоз нарязан на ситно
1 1/2с.л. галета
сока от 1лимон
няколко пера от пресен лук нарязани на ситно
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и подсушаваме пилешките филета.
С помощта на лъжица "размиваме" топеното сирене с растителна мазнина.Прибавяме сока от 1лимон,няколко пера от пресен лук нарязани на ситно,чер пипер,сол и 1 1/2с.л. галета.Объркваме добре.Всяко филе потапяме в лимоновата марината и нареждаме в тавичка.
Печем в загрята фурна до зачервяване.
Поднасяме с гарнитура според сезона.

Ориз с праз,моркови и царевица


Продукти:

2к.ч. ориз
550мл пилешки или зеленчуков бульон
1стрък праз нарязан
2бр.моркови нарязани на малки ленти
1к.ч. царевица
чер пипер
сол
магданоз

Приготвяне:

Измиваме ориза и оставяме във вода за 10мин.Отново измиваме под течаща вода.Оставяме в цедка да се отцеди.
Запържваме 1стрък праз/нарязан/ и моркови.Прибавяме отцедения ориз и оставяме да се запържи докато ориза стане прозрачен.Изсипваме в тавичка и заливаме с 550мл пилешки или зеленчуков бульон.Поръсваме с чер пипер и сол.
Объркваме и слагаме да се пече в загрята фурна. Преди сервиране поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB