11 април 2011

Пилешка супа със спанак


Продукти:

3бр. пилешки бутчета
400гр. спанак/измит и нарязан на ивици/
3-4стръка пресен лук нарязан
3големи моркова нарязани на кубчета
1к.ч. ориз
3с.л. лимонов сок
5-6 зърна бахар
2бр.дафинов лист
чер пипер
сол

за застройката:

2бр. жълтък
1 1/2ч.ч. кисело мляко

Приготвяне:

Измиваме пилешките бутчета и слагаме да се варят във вряща вода със бахар и дафинов лист.По време на варенето отпенваме ,за да остане бульона бистър.Варим докато месото започне да се отделя от костта.Прецеждаме бульона през марля.
Обезкостяваме сварените бутчета и нарязваме месото.
Запържваме нарязания лук и моркови.Прибавяме спанака и поръсваме с лимоновия сок.Объркваме с лъжица и заливаме с пилешкия бульон.След като заври прибавяме 1к.ч. измит ориз и оставяме на котлона докато набъбне .Поръсваме с чер пипер и сол.
След като супата се охлади застройваме с разбити 2броя жълтък и кисело мляко.
Поръсваме с магданоз.
За да получите по-силен пилешки бульон може да прибавите към пилешките бутчета и гръбнака на пилето.

Вита баница със спанак и пресен лук


Продукти:

1пакет кори на сач
600гр. спанак/измит и нарязан/
5-6стръка пресен лук/нарязан/
3яйца
250гр. натрошено сирене
50мл растителна мазнина
сол

за заливката:

2бр. яйца
50мл растителна мазнина
1к.ч. кисело мляко
1/2ч.л. хлебна сода
200мл вода
сол

1пакетче меко краве масло/от 125гр.

Приготвяне:

Запържваме в малко мазнина нарязания лук.Прибавяме нарязания спанак и сотираме леко.Разбъркваме 3бр. яйца с 250гр. натрошено сирене,50мл растителна мазнина и сол.Прибавяме към спанака и объркваме.
Разтопяваме половината от кравето масло.
Намазваме първата кора с него.Разпределяме 1/3 от плънката и завиваме на руло.Слагаме единия край в средата на тавата и завиваме.По същия начин приготвяме и останалите кори.
Намазваме баницата с останалото масло с помощта на четка.
Слагаме в загрята фурна и печем до леко порозовяване.
Разбиваме 2бр. яйца с 50мл растителна мазнина.Объркваме 1к.ч. кисело мляко с 1/2ч.л. хлебна сода и 200мл вода.Прибавяме към яйцата и объркваме.С лъжица разпределяме заливката върху баницата.
Печем до готовност.Поръсваме с вода.Покриваме с кърпа и обръщаме върху по голяма тава.
Оставяме така около 20мин.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB