30 април 2011

Крем сирене с пресен лук

Продукти:

250 гр. крема сирене
1к.ч. настъргано сирене
1стрък пресен чесън нарязан на ситно
3с.л. зехтин
1ч.ч. ситно нарязан пресен лук
чер пипер
сол

Приготвяне:

Разбъркваме крем сиренето с настъргано сирене,3с.л. зехтин,
чер пипер и сол.
Прибавяме нарязания на ситно пресен лук и пресен чесън.Объркваме добре.

Опитах и със разбита с растителна мазнина извара.Получи се също много добре.

Идеята е от Диди .
Направих някои промени съобразно наличните продукти.Получи се с чудесен вкус.

Царевични питки с маково семе


Продукти:

1/2кубче свежа мая
1/2к.л. захар
60мл хладко прясно мляко
щипка сол

2бр. яйца/110мл/
150мл прясно мляко
1 1/2ч.ч. царевично прашно
2 3/4ч.ч. бяло брашно
1к.л. сол

брашно за измесване около 1к.ч.

за намазване:

1белтък
1к.л. зехтин
1ч.л. маково семе

Приготвяне:

Смесваме 1/2кубче свежа мая,1/2к.л. захар,60мл хладко прясно мляко и щипка сол.Оставяме на топло докато маята шупне.
Разбиваме 2бр. яйца със 150мл прясно мляко.Прибавяме шупналата мая.Смесваме 1 1/2ч.ч. царевично прашно с 2 3/4ч.ч. бяло брашно и 1к.л. сол.Прибавяме при непрекъснато бъркане към течните съставки.Използваме миксер с бъркалки за тесто.Бъркаме докато се получи еднородна смес и тестото се отделя от стените на съда.Изсипваме върху набрашнен плот и измесваме тестото докато спре да лепне.Разделяме на 9 части.
Оформяме фитил и завързваме на "възелче".Нареждаме в тава върху хартия за печене.
Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разбъркваме 1белтък,1к.л. зехтин и 1ч.л. маково семе.Намазваме с четка царевичните питки.
Загряваме фурната до 60-70градуса и поставяме тавата в нея.Включваме на 180-200градуса и оставяме питките да се пекат до готовност.
След това покриваме с кърпа.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB