18 юни 2012

Пица с тиквички и топено сирене

Продукти:

3бр. средно големи тиквички
2бр. яйца
1к.ч. царевично брашно
2стр. пресен лук нарязан на ситно
1скл. счукан чесън
риган
сол

150гр. топено сирене
1ч.ч. настърган кашкавал

Приготвяне:

Измиваме и разрязваме тиквичките по дължина на четири.Нареждаме в подмазана с мазнина тавичка,посоляваме  и печем до омекване.
Прехвърляме в блендер и смиламе.
Добавяме 2бр. яйца,1к.ч. царевично брашно,2стр. пресен лук нарязан на ситно,1скл. счукан чесън ,риган ,сол и объркваме.
Намазняваме тавичка  /с диаметър 24см./ и прехвърляме сместа в нея .Подравняваме.Печем в силно загрята фурна до леко зачервяване.
Нареждаме резени топено сирене,поръсваме с настърган кашкавал,риган и запичаме.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Идеята от тук

7 коментара:

Unknown каза...

Чудесна рецепта, бърза и лесна. Сега в сезона на тиквичките, при това изобилие, няма начин да не я направя. Благодаря за рецептата!

Milena Poptoleva каза...

Прекрасно предложение!Ще се възползвам от идеята,за която благодаря:)!

The witch каза...

Нанита, рецептата ми "звучи" много вкусно и ароматно. Записвам си я и щ6е ти пиша слез опита.
До скоро!

Nanita каза...

The witch,надявам се да споделиш резултата.
Милена,Кати,благодаря ви за посещението!Сред изобилието от тиквички,все се опитвам да ги пласирам по различен вид за консумация.Дано ви се хареса това предложение!
Хубава вечер!

The witch каза...

Нанита, снощи приготвих тази рецепта. Блатът се получи изключително ароматен и вкусен, но с кремообразна консистенция. Така ли трябва да се получи?

Виолета каза...

Като малка се бях отвратила от тиквички, но напоследък ги преоткривам като вкус! Готино!

Nanita каза...

The witch,аз малко го попрепекох и беше стегнат.Надявам се да се е харесала у дома!Поздрави!
Виолета,благодаря за посещението!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB