22 декември 2008

Баница с праз

От Кулинарен


Необходими продукти:

1 пакет кори/ръчно точени/за баница
2 стръка праз
3 яйца
4-5 л.кисело мляко
1/2 кутийка майонеза Краси
400 г. сирене
олио, сол
Начин на приготвяне:

Празът се почиства, нарязва се на малки късчета .В малка тенджерка се сипва половин чаша вода и лъжица олио и се слага нарязания праз да се задуши.
Разбърква се сиренето, майонезата, киселото мляко, трите яйца и малко сол. Когато празът поизстине, добававяме сместта с яйцата и разбъркваме.Намазняваме дъното на тавата с малко олио.Кората се разстила.Напръсква с смес от олио и вода,след което се разстила плънката и се навива на руло.Прехвърля се в тавата,като се започва от средата да се навива в кръг.Последователно се навиват всички кори.Накрая баницата се поръсва отгоре със смес от олио и вода.Пече се на силна фурна/около 200-230 градуса/.След като е готова се поръсва с вода и се покрива с хартия и кърпа/да обиколи нивата/.
Много вкусна и сочна баница.

3 коментара:

Dani каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Привет! Много харесах нещата, които си правила през годините, поздравления!

Бих искала да попитам защо слагаш вода върху корите за баница? По-горе казваш, че ги напръскваш с олио и вода. Аз напръсквам с вода след като се е изпекла баницата и я покривам с кърпа и найлон, за да омекне...

Nanita каза...

Здравей!Сърдечни благодарности за добрите думи!
Корите,които използавам за тази баница са ръчно точени/готови/.Те са малко по-плътни и за да стане баницата сочна се напръскват с вода.
Понякога ,ако са престояли няколко дни и са станали твърди ги потапям целите в такава смес.
Топъл и уютен уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB