07 февруари 2009

Пълнен шаран с орехи


Продукти:

2-3кг. шаран

за плънката:

2 стръка праз нарязан на парченца
1 консерва белени домати
100 натрошени орехи
2-3 склидки чесън
1 връзка магданоз/нарязан/
чер пипер
сол

за маринатата:


1 1/2л вода
1с.л. оцет
1с.л. лимонов сок
няколко зърна бахар

1бр. голям лимон

Приготвяне:

Почистваме шарана от люспите,вътрешностите и измиваме добре.
Смесваме продуктите за марината и слагаме шарана в нея.Оставяме да престои около 8-10 часа.
Изваждаме от маринатата и осоляваме.
Запържваме праза и прибавяме нарязаните на кубчета домати.Прибавяме нарязания на дребно чесън,орехи,магданоз,чер пипер и сол.Пълним шарана и зашиваме или забождаме с клечки,за да не изтече плънката.Покриваме шарана с кръгчета лимон.Поставяме в намазнен плик за печене и печем във фурна.Около 15мин. преди да е готов шарана разрязваме плика и оставяме да се запече.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB