18 март 2009

Фритата със спанак


Продукти:

2 бр. яйца
0.500 кг пресен спанак
1к.ч. ориз
100гр. сирене
1 лук
1 склидка чесън
чер пипер
къри
сол

Приготвяне:

Измиваме ориза и варим с 3к.ч.вода.Измиваме спанака и нарязваме на тънки ленти.Във нагорещен голям тиган слагаме мазнина и запържваме ситно нарязания лук и спанак.След като са готови изсипваме в купа.Прибавяме двете разбити яйца,натрошеното сирене,сварения ориз и подправките.Объркваме добре.Загряваме тигана/дъното на тигана е 15см/ и слагаме растителна мазнина,след като загрее изсипваме половината от сместта.Пържим докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.Сервираме с кисело мляко.
Сместта е за две порции.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB