28 март 2009

Кюфтета от коприва и праз



Продукти:

0.300гр. коприва
2бр яйца
1к.ч. праз/нарязан/
0.150гр. сирене
2с.л брашно
1к.ч. магданоз/нарязан/
джоджен
чер пипер
сол


Приготвяне:

Измиваме и нарязваме копривата.В дълбок тиган или плитка тенджера,задушаваме копривата и праза.Във купа разбиваме яйцата,добавяме задушената копривата,сиренето,брашното и подправките.Разбъркваме добре.Пържим в нагорещен тиган,като сипваме с лъжица от сместта.Сервираме със кисело мляко.

3 коментара:

Анонимен каза...

копрвените кюфтета особенно гореши и малко по припечини са чудесни.Подходящи са и за мезе на бира и вино.Пролетно време ги предпочитам пред местните

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Nanita каза...

Наистина пролетта предразполага към по-леки ястия.Това е едно от тях към.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB