04 април 2009

Пилешко филе със гъби върху трицветни фусили



Необходими продукти:

За плънката:
1кг. пилешко филе
500гр. гъби
400гр. топено сирене/Мероне/
400гр. заквасена сметана
1ч.ч. нарязан лук
олио
чер пипер
сол

Начин на приготвяне:

Измиваме продуктите и нарязваме на парчета.Задушаваме лука,пилешкото месо и прибавяме гъбите.Изсипваме във тавичка и доливаме гореща вода.След около 30мин/когато месото е полуготово/,добавяме нарязаното на парчета топено сирене и сметаната .Добавяме подправките и печем до готовност.Ястието трябва да е със повече сос.
Сваряваме фусилите в подсолена вода и отцеждаме.Когато сервираме,слагаме фусили на дъното на чинията и нареждаме парченца пилешко филе и гъби.Заливаме със сос и сервираме.

2 коментара:

Dani каза...

тази комбинация отдавна я използам/търсейки разнообразие/много често когато правя винен кебап вместо картофено пюре правя фузили със топено сирене или ги заливам с една готова крем супа от гъби на maggi но с по-малко вода става много вкусно

Nanita каза...

Благодаря Ви,че сте обърнали внимание на моите предложения.Надявам се да опитате и някоя от другите рецепти които предлагам.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB