07 май 2009

Патладжанени тимбалчета



Продукти:

2бр. патладжан/около килограм/
5бр. яйца
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1ч.ч. натрошено сирене
1/2ч.ч. нарязани домати
1/2к.ч. нарязан копър
1к.ч. настърган кашкавал
3скл. чесън
сол
растителна мазнина за намазване на тимбалчетата

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на тънки ленти/около 3мм/.Оставяме да престои около час в подсолена вода.Отцеждаме и оставяме да се подсушат патладжанените ленти.Гриловаме патладжана в намазнен грил тиган.Приготвяме сместта за пълнежа от яйцата,нарязания лук,сиренето,доматите и подправките.Със четка намазваме всяко тимбалче с мазнина.Облепваме с лентите патладжан и разпределяме сместта в тимбалчетата.Печем на водна баня,докато се стегне сместта.Изваждаме от тимбалчетата,обръщаме ги в тавичка,поръсваме с кашкавал и леко запичаме.

Рецептата е за 8бр. тимбалчета

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB