01 юни 2009

Кюфтета от тиквички с овесени ядки



Продукти:

1бр.яйце
2ч.ч. настъргани тиквички
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан копър
1к.ч. овесени ядки
1к.ч. царевичен грис
1к.л. сол
чер пипер
царевичен грис за овалване

Приготвяне:

Във купа слагаме настърганите тиквички.Добавяме яйцето,овесените ядки,пресния лук,копъра,царевичния грис и подправките.Омесваме сместа.Тиквичките не се отцеждат.Оставяме да престои около един-два часа.Това се прави за да може овесените ядки да поемат сока от тиквичките и да се спои сместа.С мокри ръце оформяме топче от сместа,овалваме го в царевичния грис и леко го притискаме.Нареждаме в тавичка с мазнина.Печем в гореща фурна около двадесетина минути,докато се образува коричка на кюфтетата.Доливаме гореща вода и печем до готовност.

6 коментара:

Анонимен каза...

Много интересна рецепта.Искам да попитам, колко вода се налива накрая и трябва ли да изври или остава сос?

Nanita каза...

Този коментар бе премахнат от автора.

Nanita каза...

Здравейте!Водате почти покрива кюфтетата/да се вижда горната част/, оставя се да изври и те остават на мазнина.Бихте ли споделили резултата.Благодаря!

Анонимен каза...

Направих кюфтенцата точно както е написано, но сместта беше толкова течна, че се нямаше как да се оформят топчета, който да се овалват в грис. Наложи ми се да добавя брашно за да ги посгъстя поне мъничко и накрая колкото и да не ми се искаше ги опържих, защото нямаше как да ги направя по описания начин, дали все пак не е по-добре тиквичките да се отцедят?

Анонимен каза...

Направих ги без да наливам вода накрая, и пак си станаха супер...

Nanita каза...

Радвам се!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB