24 юни 2009

Сандвич от патладжан

Продукти:

2бр. патладжани/600-700гр/
2бр. яйца
2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
2скл.чесън
1с.л. босилек
1к.л. сол
150гр. топено сирене
2бр. средно големи домати
3-4с.л. захтин

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме патладжана на шайби с дебелина 2-3мм.Оставяме в подсолена вода за около 1-11/2час.Отцеждаме и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка шайба патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.Гриловаме патладжаните и оттегляме настрани.Измиваме доматите и също нарязваме на шайби.Гриловаме в омазнен грил тиган.
В купичка разбъркваме двете яйца,добавяме натрошеното сирене,пресния лук,чесъна,магданоза,босилека и солта.Намазваме тавичка с мазнина.Нареждаме по едно кръгче патладжан.На всяко кръгче слагаме по една лъжичка от сместа,отгоре нареждаме грилованите домати и така 2-3пъти/според това колко искате да са високи сандвичите/, накрая слагаме кръгче патладжан.Поръсваме със зехтин и слагаме да се пече в гореща фурна за около 20мин.От време на време намазваме със зехтина от сосчето,което е в тавичката.
Изваждаме тавичката и нареждаме по една шайба топено сирене.Запичаме още десетина минути.Ястието може да се сервира топло или студено.

5 коментара:

LF каза...

delicious! very nice photos!

Unknown каза...

Здравейте! Казвам се Ани и вчера търсейки някаква интересна рецепта за патладжани се натъкнах на този блог и рецептата за Сандвичи от патладжани. Искам да поздравя тази вълшебница в готварството - Nanita и да и пожелая още много магии и вкусни ястия юьнапред!! На мен вечерята ми се получи многоо добре- всички бяха възхитени :) Благодаря! ...ще продължа да пробвам от вкуснотиите ти тук Nanita

Nanita каза...

Здравейте Ани!Благодаря ви,за споделения резултат.Радвам се,че съм била полезна.Поздрави!

Petya каза...

Благодаря за прекрасната рецепта! Стана страхотно. Вместо сирене използвах рикота (живея в Италия и тук нямаме българско сиренце :-( )
Поздрави и специални благодарности за страхотния блог! Харесах си много рецепти и ще ги пробвам обезателно! Поздрави
Petya

Nanita каза...

Сърдечни благодарности Petya!Зарадваха ме твоите одобрителни думи.Хубав ден!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB