13 юни 2009

Пиле с ориз и зеленчуци




Продукти:

4бр. пилешко филе или пържола от бут
3к.ч. ориз
900мл пилешки бульон
1/2ч.ч. пресен лук
1ч.ч. нарязан на кубчета домат
1ч.ч. нарязан пресен пипер на ленти
1ч.ч. бейби морковчета
3с.л. соев сос
чер пипер
1ч.л къри
2ч.л. сол

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото месо на големи жулиени.Поръсваме със подправките,една чаена лъжичка сол и соевия сос.Оставяме да отлежи около един час.
През това време запържваме ориза докато придобие прозрачен цвят.Разстиламе в тавичка.
Запържваме пресния лук и доматите.Прибавяме нарязаното пиле и задушаваме докато пилето побелее.Накрая слагаме лентите зелен пипер и морковчетата.Объркваме добре.
Прехвърляме в тавичката и разстиламе върху ориза.Заливаме с пилешкия бульон.Слагаме солта и лекичко разбъркваме.Печем в силно загрята фурна върху решетка.

1ч.ч.=250мл
1к.ч.=120мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB