08 юли 2009

Тарта с нектарини





Продукти:

за тестото:

60гр. меко масло нарязано на кубчета
100мл. ледено студена вода
2ч.ч. брашно
1к.ч. оризово брашно
3с.л. захар

за крема:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
600мл прясно мляко
200мл сметана за готвене
1п. царевично нишесте/70гр./
5бр. нектарини нарязани на резени
1п.ванилия
2с.л. портокалов ликьор


Приготвяне:


В купа слагаме брашното,оризовото брашно,захарта и мекото масло.Объркваме,докато се получат "трохи".Започваме да месим ,като наливаме ледено-студената вода на струйка.Работим бързо,за да не се отпусне тестото.Завиваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за около един час.
Разточваме тестото с точилка и полагаме във формата.Върху тестото слагаме хартия за печене и запълваме с бобени зърна.Печем в загрятата фурна за 15 минути.Изваждаме ,махаме бобените зърна и хартията за печене.Оставяме да изстине.
Сваряваме 550мл прясно мляко със захарта.Оттегляме от огъня и добявяме царевичното нишесте размито със 50мл прясно мляко.Бъркаме докато крема леко се сгъсти.От време на време разбъркваме,за да не хване коричка.Като се поохлади малко,прибавяме разбитата сметаната и разбитите яйца.
Нареждаме резените нектарини,заливаме със крема и печем в загрята фурна докато се стегне крема.

3 коментара:

Nina каза...

Nanita you make me hungry :) beautiful!

Dimitrana S. каза...

Супер! Много свежо, Nanita!

Поздрав сърдечен :-)

Nanita каза...

Благодаря Nina!Поздрави!
Dimi,благодаря за милите думи!Прегръдки!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB