30 август 2009

"Лодка" от мляно месо



Продукти:

700гр. мляно свинско месо
1бр. яйце
1бр.сварен настърган картоф
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.ч. нарязан пресен лук
1к.л. сол
чер пипер

за плънката:

2бр. дебърцини или 4бр. винервурс
3бр. сварени яйца
3-4бр. малки кисели краставички
1шепа сварена царевица
парченца топено сирене
1л. горчица
моркови
1домат нарязан на резени
кашкавал за поръсване


Приготвяне:

Омесваме мляното месо с яйце,картоф,хлебни трохи,лук,чер пипер и сол.Оставяме да отлежи няколко часа.Намазваме форма за кекс с мазнина.На дъното слагаме лента хартия за печене,така че да се показва от двете срещуположни страни.Разстиламе сместа по дъното и стените на формата,да се образува "лодка".
Нареждаме резените дебърцини и половинките сварено яйце.Объркваме топеното сирене с горчица и слагаме върху яйцето.След това допълваме "лодката" с останалите продукти.
Отгоре нареждаме резените домати.
Печем в силно загрята фурна.Накрая поръсваме с кашкавал и леко запичаме.

Използвана е форма за кекс 25см на 8см.
Ако,направите .....с готова кайма е възможно да се образува сос,който трябва да отлеете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB