20 август 2009

Шарлота със шоколад и малини


цяла и разрез


Продукти:

за борд:

16бр. бишкоти "Савоярди"

за подложка :

10бр бишкоти "Савоярди"
60гр. краве масло
2с.л. захар

за напояване на бишкотите:

200мл подсладено хладко мляко

за шоколадовия крем:

200гр. настърган натурален шоколад
400мл. прясно мляко
200мл. сладкарска сметана
1ч.ч. захар
1п. ванилия
5ч.л. желатин

за малиновия крем:

300гр. сирене "Филаделфия"
400мл. сладкарска сметана
1ч.ч. захар
200гр. пасирани малини / 200мл малинов сок/
3ч.л. желатин

250мл. сладкарска сметана за украса
малини

Приготвяне:

Накисваме желатина във 50мл студена вода за около 15мин.Разтопяваме на водна баня и оствяме малко да се охлади.През това време загряваме прясно мляко със захар,докато се разтопи захарта.Оттегляме от огъня и добавяме настъргания шоколад.Бъркаме докато се разтопи шоколада,ако е нужно загряваме отново.Прибавяме желатина,объркваме и оставяме да изстине.Ако е нужно прецеждаме.Разбъркваме сместа през 15-20мин.,докато се охлади и прибираме в хладилна камера.Продължаваме да объркваме от време на време докато сместа започне да се сгъстява.
През това време приготвяме основата за шарлотата.
10бр. бишкоти се смилат в блендер със 1/2пакетче/от 125гр./ меко краве масло и 2с.л. захар.Тази смес разстиламе за основа на шарлотата,като се притискаме добре.
Слагаме ринга.Бишкотите потопяваме в хладко подсладено прясно мляко за секунда и се нареждаме изправени.Леко стягаме ринга.
Прибираме в хладилник на хладно.Когато шоколадовия крем се сгъсти достатъчно,изсипваме във формата и слагаме за 15-20мин. в хладилна камера.
След това преместваме в хладилник,където престоява докато крема се желира.

Приготвяне на малиновия крем:

Накисваме желатина във 50мл студена вода за около 15мин.Разтопяваме на водна баня и оствяме малко да се охлади.През това време загряваме сладкарската сметана със захар,докато се разтопи захарта.Дърпаме от огъня.Прибавяме желатина и бъркаме докато се разтопи.Оставяме леко да се охлади.Разбиваме с миксер сирене"Филаделфия",до кремообразна маса.Добавяме охладената сметана и пасираните малини или малинов сок.
Объркваме добре и изсипваме върху шоколадовия крем.Прибираме в хладилник.
След един час разбиваме сладкарската сметана докато стане твърда.Шприцоваме и украсяваме с пресни малини.
Оставяме да отлежи няколко час в хладилник.

1ч.ч.=200мл

2 коментара:

Federica Simoni каза...

ciao!! tutto bene???

che torta meravigliosa!! aspetta che arrivo per una fetta!!

Nanita каза...

Ciao Federica!Baci!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB