05 август 2009

Швейцарски шницел




Продукти:

600гр. мляно месо
200гр. мек колбас
4бр. средно големи картофа
1к.ч. смлян лук
2бр. яйца
1ч.ч. настърган кашкавал
2с.л. горчица
магданоз
чер пипер
сол
растителна мазнина
брашно

Приготвяне:

Картофите се сваряват.Обелват се и заедно с мекия колбас се смилат в блендера.
Омесва се каймата заедно с картофите,колбаса,яйцата,лука,магданоза,черния пипер и солта.Оформят се шницели.
Всеки шницел се овалва в брашно и се изпържва от едната страна.
Нареждат се в тавичка.Всеки шницел се намазва с горчица и се покрива с настъргания кашкавал.Запичат се докато кашкавала се разтопи.
Поднася със салата.

Друг вариант е да наредите оваляните в брашно шницели в намаслена тавичка.Пече се около 30мин.Намазват се с горчица,поръсват се с кашкавал и се запичат леко.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=250мл

Рецептата е на Елена Маджарова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB