25 август 2009

Руло от мляно месо/султанско/



Продукти:

1кг. мляно месо
1бр. яйце
1к.ч. заквасена сметана
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1ч.ч. настърган стар лук или нарязан на ситно пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
2с.л. царевичен грис
1к.л. индийско орехче
1ч.л. сол
чер пипер

за плънката:

2бр. сварени яйца нарязани на четири
2бр. кисели краставички/нарязани на ленти/
4-5бр. мариновани гъби/без пънчета/
1ч.ч. бейби морковчета
100гр. топено сирене нарязано на ленти или кашкавал

галета за поръсване
кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със яйце,сметана,мокри хлебни трохи,лук,грис,магданоз и подправките.Оставяме в хладилник за повече от час.
Намазняваме един лист хартия за печене.Изсипваме мляното месо и разстиламе във форма на правоъгълник с размери 30-35см.Заравняваме.Нареждаме плънката,така че да останат свободни по два сантиметра по всички краища.Завиваме на руло,като повдигаме с хартията за печене.От двете страни завъртаме краищата на хартията,да стане като бонбон.Слагаме рулото в тавичка.
Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.Печем около 40мин.Изваждаме тавичката,разрязваме внимателно хартията,отгръщаме я, и поръсваме рулото с галетата.Оставяме да се пече още 20мин.Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.Запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.

1ч.ч.=200мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB