03 септември 2009

Кашкавал пане със шунка




Продукти:

600гр. твърд кашкавал нарязан на тънко
350-400гр. шунка нарязана на тънко
2ч.ч. царевично брашно
2ч.ч. галета
4бр. яйца
растителна мазнина
ледено студена вода

Приготвяне:

Слагаме върху дъска за рязане резен кашкавал,след това редуваме шунка,кашкавал,шунка,кашкавал.Получава се "сандвич".Може да нарежем и на по-малки хапки.Смесваме царевичното брашно с галета.Разбиваме яйцата.Потапяме кашкаваления "сандвич" в ледено студена вода и панираме последователно в галета,яйца,галета.Прибираме в хладилна камера за 30мин.Панираме в яйца.
Пържим в сгорещена мазнина.
Вместо галета и царевично брашно може да използваме картофени люспи.

5 коментара:

Розичка каза...

Непременно ще си го сготвя. Благодаря за рецептата! :)

Nanita каза...

Надявам се да ти хареса и да споделиш резултата.Поздрави!

Анонимен каза...

Шунката е месо.

Nanita каза...

О извинете .....не съм обърнала достатъчно внимание.....тутакси ще се коригирам

Анонимен каза...

Сега попадам на рецептата! Определено ще я пробвам. а дали може да се изпържи във фрютюрник, за да няма обръщане?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB