13 септември 2009

Зеленчуков ръжен хляб




Продукти:

1ч.ч. кисело мляко
100мл вода
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
4с.л. зехтин
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
1 1/2ч.л. мая

1к.ч. нарязани отцедени маслини
1к.ч. нарязани отцедени домати/само месестата част/
1к.ч. нарязан на кубчета червен и жълт пипер

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината кисело мляко,вода,захар,сол и зехтин.Смесваме двата вида брашно и изсипваме в машината.Поръсваме с една и половина чаени лъжички мая.След първото втасване добавяме нарязаните зеленчуци.Печем на основна програма.

1ч.ч.=200мл
Зеленчуците трябва да са много добре отцедени.

3 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
този пъстър ръжен хляб, създава настроение.
Златиста коричка, а предполагам, че и
на вкус, и аромат е страхотен.
Успешна нова седмица, Диана

Dimitrana S. каза...

Чудно хлебче!

Ведра седмица и поздрав, Нанита :-)

Nanita каза...

di_ani ,Dimi,благодаря за милите думи!
Спорна и усмихната седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB