18 септември 2009

Пълнозърнест ръжен хляб с ленено семе





Продукти:

300мл айран/50:50/
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина
2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
11/2ч.л. суха мая
2с.л. ленено семе

Приготвяне:

Слагаме последователно в машина за хляб айран,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръженото брашно и бялото брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.Прибавяме лененото семе след първото втасване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1ч.ч.=200мл.

Получава се малко плътно хлебче.

1 коментара:

Dimitrana S. каза...

Няма нищо по-вкусно от пресен, топличък и ароматно-дъхав домашно приготвен хляб!

Поздрав, Нанита, ведър уикенд :-)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB