22 септември 2009

Пълнозърнест ръжен хляб с пшеничен грис




Продукти:

1ч.ч. кисело мляко
100мл. прясно мляко
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. зехтин
1к.ч. пшеничен грис
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Слагаме последователно в машина за хляб кисело мляко,вода,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръжено брашно,пшеничен грис и бяло брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.

2 коментара:

Maria Pepeldjiyska каза...

Нанита, двете ти предложения за хляба с грис и питката с праз, ми допаднаха много- направо усещам аромата на праз и топъл хляб. И понеже в къщи ядем само домашен хляб, приготвен от машина, ще пробвам задължително...
Приятен финал на дългият уикенд!
Пепеляшка

Nanita каза...

Пепеляшка,и у дома не купуваме хляб от магазина.
Така възможностите за импровизации в хлебоправенето стават неограничени.Благодаря ти за одобрителните думи!
Спорна и ведра седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB