14 септември 2009

Кростата /тарта/ с плодове



Продукти:

2бр. яйце
1к.ч. захар
1/2п. краве масло
6с.л. прясно мляко
2 1/2ч.ч. брашно
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер

за плънката:

1ч.ч. нарязани сини сливи
1бр. нарязана на резени праскова
1бр. нарязан банан
1/2к.л. ванилия
1к.ч. начупени орехи
3с.л. захар
2с.л. бяло вино
1к.л. канела

Приготвяне:

Нарязаните плодове объркваме със захар,ванилия,канела,орехи и вино.
Нарязваме маслото на парченца и омесваме с брашното,бакпулвера и ванилията, да стане на трохи.
Разбиваме яйцата със захарта и прясното мляко.Прибавяме към маслената смес.Омесваме тестото.Увиваме го в свежо фолио и прибираме в хладилник за 30-40мин.
Включваме фурната на 200-220гр.
Отрязваме хартия за печене и покриваме тавичка с диаметър 30см.
Изваждаме тестото от хладилната камера.Слагаме го в средата на тавичката и леко притискаме ,така че да се образува питка,по-тънка в средата по-дебела в края.Слагаме в средата плънката и разстиламе.Оставяме около 2- 3см свободно място.С ръце леко изтъняваме кращата и загръщаме.Печем в силно загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Готовата тарта е с диаметър 25-26см
Може да се направи и с други плодове.

5 коментара:

Dani каза...

Обичам този вид сладкиши,а и като си помисля,че скоро няма да има толкова пресни плодове ми се иска всеки ден да правя по нещо.Поздрави!

Federica Simoni каза...

ciao!! buonissima questa torta! gnam gnam!

Nanita каза...

Дани,много е лесен и бързо свършва.Поздрави!
Federica,baci!

Анонимен каза...

Не е задължително да е спресни плодовеИталианците си го правят постоянно-със сладко или конфитюр, намазан върху блата преди печене и само да допълня, че върху него слагат лентички по 1 см широки да се получи мрежа от ромбове-става по-красива.

Анонимен каза...

Колко е 1/2 пакетче масло?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB