16 октомври 2009

Спаначено руло



пълнеж

Продукти:

500гр. спанак
1ч.ч. нарязан лук
6бр. яйца
50мл. прясно мляко
1/2ч.л. индийско орехче
чер пипер
сол

за пълнежа:

1ч.ч. извара
1к.ч. сирене
1к.ч. смлян сухар или галета
2-3скл. счукан чесън
70мл. растителна мазнина
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме спанака на ивици.Запържваме нарязания лук и добавяме спанака към него.Леко разбъркваме и оставяме докато смали обема си.Поръсваме с подправките и оттегляме от котлона.
Включваме фурната да загрява на 220-230градуса.
Покриваме тавичка с хартия за печене с размери 30/25см.Хартията трябва да покрива всички страни,за да не пропусне яйчната смес.Намазваме я с растителна мазнина.
Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко.Прибавяме яйцата към спанака и объркваме добре.Изсипваме сместа в тавичката и печем във фурна.

През това време приготвяме пълнежа:

Слагаме смления сухар в купичка и заливаме с 50мл. вода.
Изсипваме изварата в купа и разбиваме с миксер.Постепенно прибавяме растителна мазнина на тънка струйка докато сместа стане кремообразна.Прибавяме смляното с блендер сирене,мокрия сухар и подправките.Объркаме добре и прибираме в хладилник.
Когато спанака се изпече във фурната, изваждаме и навиваме на руло.Оставяме леко да изстине.След това намазвам с пълнежа и отново навиваме на руло.Оставяме да престои 1-2часа преди да консумираме.
Подходящо за предястие.

1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Свежо!

От дъъълго време не съм готвила със спанак, пък как го обича съпружето... :-)

Благодаря за рецептата, Нанита!

Вкусен, спокоен и уютен уикенд :-)

Nanita каза...

Обичам зелении и не пропускам възможност да направя нещо от тях.Хубав уикенд Дими!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB