10 ноември 2009

Оризов пудинг




Продукти:

3ч.ч. мляко с ориз/подсладено и ароматизирано с ванилия/
2бр. яйца
40гр. меко масло
3с.л. захар
1к.л. канела
50гр. стафиди
50гр. сухи червени череши
2с.л. ром
1бр. нарязана по дължина круша

за карамела:

3с.л. захар
1с.л. вода

Приготвяне:

Накисваме черешите и стафидите с ром за около 2часа.
Карамелизираме 3с.л. захар и 1с.л. вода в тавичка.След като е готов карамела с помощта на лъжица обливаме дъното и стените на тавичката.Нареждаме резените круши.
В купа слагаме мекото краве масло и захар.Разбиваме и прибавяме на струйка разбитите яйца.Тази смес объркваме с 3ч.ч. мляко с ориз,стафиди,сухи череши и канела.Разпределяме с лъжица между крушите и след това изсипваме останалата смес и заравняваме.Печем в загрята фурна.
Оставяме пудинга да изстине.
Загряваме тавичката на котлона за да се разтопи карамела и обръщаме в чиния.
Сервира се охладен.

1ч.ч.=200мл


Ето тук може да намерите рецепта за Italian rice pudding cake

3 коментара:

Dani каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Dani каза...

Много хубава и ароматна рецепта.Млякото с ориз,което изполваш е от оригиналната рецепта, или тази която ни предложи в предната публикация

Nanita каза...

Дани,рецептата е от предната публикация.
Благодаря ти за похвалните думи!Хубава вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB