11 декември 2009

Чеснови кюфтенца на фурна



Продукти:

за кюфтенцата:

500-600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. белтък
1к.л. сол
чер пипер

за соса:

3бр. жълтъци
1к. кисело мляко /500гр/
2скл. счукан чесън
2-3сварени картофа
1к.ч. гореща вода
чер пипер
сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Изпържваме кюфтенцата от двете страни до леко зачервяване.Нареждаме в тавичка.Прецеждаме мазнината.
Разбиваме жълтъците с кисело мляко.Прибавяме чесън,1к.ч. гореща вода,чер пипер и
сол.Пасираме картофите и прибавяме млечно-яйчния сос.Заливаме кюфтенцата и печем до готовност.Поръсваме с настърган кашкавал и оставяме във фурната докато се разтопи.

Рецептата е на Елена Маджарова.
Соса се сгъстява след като престои известно време.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Mного ми харесват кюфтачетата, Нанита! Отлична идея и реализация!

Вкусен и уютен уикенд :-)

Nanita каза...

Днес е един прекрасен за мен ден и твоята похвала ми донесе още радостни емоции!Благодаря ти Дими!
Хубав уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB