26 март 2009
Пилешко филе със сусам и картофен чипс
Продукти:
700-800гр. пилешко филе
1кг. картофи
3/4к. кисело мляко
1к. майонеза "Краси"
1к.ч. нарязан пресен лук
3с.л. сусам
1к.ч. праз/нарязан/
1к.л. къри
чер пипер
сол
Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на късчета.Измитите и обелени картофи нарязваме на чипс.Във голяма купа разбъркваме киселото мляко,майонезата,сусама и подправките.Към тях прибавяме пилето и картофите.Всичко се обърква добре и се прибира в хладилник за около 30мин.Намасляваме тавичката и изсипваме сместта в нея.Печем на 200-220градуса.
Мъфини с тиквички и сирене
Продукти:
2бр. яйце
60гр. меко краве масло
2/3ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. настъргана тиквичка
1/4ч.ч. нарязан пресен лук
1 1/2ч.ч брашно
1п. бакпурвер
1с.л риган
1/2ч.л сол
1/4ч.ч натрошено сирене
Приготвяне:
В голяма купа смесваме сухите съставки.
В друга купа разбиваме яйцата с кравето масло и киселото мляко . Прибавяме настърганата тиквичка,нарязания лук,сиренето, объркваме и прибавяме към сухата смес.
Рапределяме във формиза мъфини.
Отгоре поръсваме с риган.
Печем в предварително загрята фурна..Мъфините са готови за изваждане,когато са отделени от гнездото в което са печени.
Рецептата е по идея на Тanita от "Рецепти прелитащи през океана"
Внесла съм някои промени в рецептата.
1ч.ч.=250мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)