06 април 2009

Картофи със спанак и бекон



Продукти:
1кг. картофи
4бр. яйца
2бр. мариновани краставички
2бр. сварени яйца
400гр. бекон
1к.ч. пресен лук
400гр. спанак
200гр. сирене
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л гюзум/равна/
чер пипер
сол


Приготвяне:

Измиваме,обелваме и сваряваме картофите на пара.Сварените картофи намачкваме със вилица докато са горещи.Прибавяме към тях последователно разбърканите 2бр.яйца,нарязаните краставички,нарязаните сварени яйца,1к.ч. нарязан бекон,пресния лук и подправките.
Измиваме,нарязваме спанака на ивици и слагаме в горещ тиган.Покриваме с капак и оставяме да се задуши,докато си промени цвета.Изсипваме готовия спанак във купа и прибавяме останалите две яйца и натрошеното сирене.
Намазняваме леко една тавичка и изсипваме половината смес от картофите,после сместта със спанака и останалата картофена смес.Оформяте сместта и я покривате със нарязани ленти бекон,които леко се застъпват.За да не се размърда бекона при печенето, може да го задържите със клечки за зъби.Запичате ястието до готовност.
Друг вариант е да наредите първо бекона в тавичката,после сместта от картофи,спанак,картофи и да запечете.След това обръщате във голямо плато и сервирате.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB