Продукти:
500гр. мляно месо
3с.л. галета
1к.ч. ориз
1к.ч. нарязан пресен лук/праз/
1ч.ч. нарязан пресен лук за соса
1к.ч. нарязан магданоз
1кутийка сметана за готвене/200мл/
1ч.ч. нарязан на кръгчета зелен пипер
1ч.ч. бейби морковчета
1к.ч. нарязани гъби
растителна мазнина
1с.л. босилек
чер пипер
1ч.л. сол
Приготвяне:
Омесваме каймата с галетата,една кафена чашка пресен лук,половината от ориза и малко чер пипер.Овалваме в брашно и оставяме в хладилника за около 30мин.В това време леко задушаваме пресния лук и гъбите.Добавяме сметаната и лекичко объркваме.Заливаме с около 700-800мл гореща вода.Пускаме кюфтенцата едно по едно.Когато леко побелеят прехвърляме в тавичка.Добавяме морковите и зеления пипер.Ако е необходимо добавяме още гореща вода,колкото леко да покрие кюфтенцата.След около 10-15мин прибавяме остатъка от ориза.Поръсваме с подправките и печем до готовност.