08 юли 2009

Тарталети с овесени ядки




Продукти:

за тестото:

60гр. меко масло нарязано на кубчета
100мл. ледено студена вода
2 1/2ч.ч. брашно
2с.л. захар

за пълнежа:

1б. конфитюр от сини сливи
2ч.ч. финни овесени ядки
1п. стафиди/100гр./
1ч.л. камела


Приготвяне:

В купа слагаме брашното,захарта и мекото масло.Объркваме,докато се получат "трохи".Започваме да месим ,като наливаме ледено-студената вода на струйка.Работим бързо,за да не се отпусне тестото.Измесваме цялото количество продукти за тестото.Разпределяме тестото на топчета,според броя на формичките.От всяко топче с ръце или точилка оформяме "питки".Слагаме ги във формите,като леко притискаме към стените.
Прибираме в хладилна камера да се стегне.През това време приготвяме пълнежа.Изсипваме конфитюра във купа.Добавяме овесените ядки,стафидите и канелата.Объркваме много добре.
Изваждаме формите от хладилната камера и разпределяме пълнежа в тях.Печем в гореща фурна,върху скара.Когато са готови изчакваме 10-15мин. преди да ги освободим от формите.

Тарта с нектарини





Продукти:

за тестото:

60гр. меко масло нарязано на кубчета
100мл. ледено студена вода
2ч.ч. брашно
1к.ч. оризово брашно
3с.л. захар

за крема:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
600мл прясно мляко
200мл сметана за готвене
1п. царевично нишесте/70гр./
5бр. нектарини нарязани на резени
1п.ванилия
2с.л. портокалов ликьор


Приготвяне:


В купа слагаме брашното,оризовото брашно,захарта и мекото масло.Объркваме,докато се получат "трохи".Започваме да месим ,като наливаме ледено-студената вода на струйка.Работим бързо,за да не се отпусне тестото.Завиваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за около един час.
Разточваме тестото с точилка и полагаме във формата.Върху тестото слагаме хартия за печене и запълваме с бобени зърна.Печем в загрятата фурна за 15 минути.Изваждаме ,махаме бобените зърна и хартията за печене.Оставяме да изстине.
Сваряваме 550мл прясно мляко със захарта.Оттегляме от огъня и добявяме царевичното нишесте размито със 50мл прясно мляко.Бъркаме докато крема леко се сгъсти.От време на време разбъркваме,за да не хване коричка.Като се поохлади малко,прибавяме разбитата сметаната и разбитите яйца.
Нареждаме резените нектарини,заливаме със крема и печем в загрята фурна докато се стегне крема.

Мъфини с кашкавал и зелен пипер




Продукти:

1к.ч. кисело мляко
50мл. прясно мляко
1к.ч. майонеза
1ч.ч. насърган кашкавал
1к.ч. нарязан зелен пипер
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2к.л. сол
1к.л. бакпулвер

Приготвяне:

Във купа разбъркваме последователно майонезата,киселото мляко,прясното мляко и кашкавала.Във друга купа объркваме брашното,бакпулвера и солта.Прибавяме сухите съставки към мокрите.Добавяме и зеления пипер.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Печем в загрята предварително фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB