19 юли 2009

Бирени кюфтета на скара




Продукти:

600-700гр. мляно месо
100мл студена бира
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1бр.яйце
1к.ч. нарязан или смлян лук
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л. млян кимион
черен пипер
сол

Приготвяне:

Всички продукти омесваме много добре.Правим топчета и нареждаме в намаслена тавичка.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилника за около 60-90мин.
Загряваме скарата, намазняваме я и слагаме кюфтетата,като преди това ги сплескваме.
Изпичаме се от двете страни.Сервираме със салата.

Шоколадови кошнички за сладолед




Продукти:

200гр. натурален шоколад или шоколадов кувертюр
1ч.ч. захар
2ч.ч. овесени ядки
50мл. краве мляко,кондензирано мляко или течна сметана/каквото има в наличност/
1с.л. коняк
1к.л. ванилия

Приготвяне:

Затопляме сметаната,захарта и половината от начупения шоколад.Бъркаме непрекъснато докато се получи хомогенна смес.Добавяме останалия шоколад и разбъркваме докато се разтопи.Изсипваме овесените ядки,коняка ,ванилията,объркваме добре и оставяме да изстине.
Намокряме формичка за мъфини с студена вода.Слагаме по една супена лъжица във гнездото и оформяме като кошничка.Прибираме в хладилна камера да се стегне.Когато се втвърди сместа изваждаме от гнездата.Може да си помогнем с малко ножче.Съхраняваме в хладилна камера.

Може да се използват силиконови формички за мъфини или да се облепи купичка за крем.
Тази смес може да се използва и за направата на шоколадови бонбони с овесени ядки.


1ч.ч.=200мл.
От тази смес излизат 9бр.

Бирен хляб с маслини




Продукти:

1ч.ч. бира
4с.л. олио
1 1/2 к.л. сол
1к.л. захар
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
1ч.ч. типово брашно
1/2ч.ч. брашно грахам
3к.л. мая

1к.ч. нарязан пресен зелен лук
1ч.ч. нарязани маслини

Приготвяне:

Маслините оставяме в цедка,за се изцеди маринатата от тях.
Слагаме продуктите в описаната последователност в машината я пускаме на програма 3ч.45мин.След първото премесване добавяме нарязаните маслини и пресния лук.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.


1к.ч.=12омл.
1ч.ч.=200мл.

Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB