05 август 2009

Швейцарски шницел




Продукти:

600гр. мляно месо
200гр. мек колбас
4бр. средно големи картофа
1к.ч. смлян лук
2бр. яйца
1ч.ч. настърган кашкавал
2с.л. горчица
магданоз
чер пипер
сол
растителна мазнина
брашно

Приготвяне:

Картофите се сваряват.Обелват се и заедно с мекия колбас се смилат в блендера.
Омесва се каймата заедно с картофите,колбаса,яйцата,лука,магданоза,черния пипер и солта.Оформят се шницели.
Всеки шницел се овалва в брашно и се изпържва от едната страна.
Нареждат се в тавичка.Всеки шницел се намазва с горчица и се покрива с настъргания кашкавал.Запичат се докато кашкавала се разтопи.
Поднася със салата.

Друг вариант е да наредите оваляните в брашно шницели в намаслена тавичка.Пече се около 30мин.Намазват се с горчица,поръсват се с кашкавал и се запичат леко.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=250мл

Рецептата е на Елена Маджарова

Пълнозърнест хляб грахам със сметана


разрез


Продукти:

200мл вода
1к.ч. заквасена сметана
1к.л. сол
1/2к.л. захар
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно грахам
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2к.л. суха мая

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината вода,сметана,захар и сол.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме сухата мая за хляб.
Пускаме машината на основна програма 3ч.20мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл

Хрупкави пикантни пилешки филенца



Продукти:

4бр. пилешки филета/около600-700гр./
2ч.ч. корнфлейкс
100гр. бирен фъстък
2бр. яйца
100мл. бира
чер пипер
сол
брашно
растителна мазнина

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме на ленти пилешките филета.Заливаме ги със 100мл. бира.Добавяме чер пипер и сол.Объркваме добре.Оставяме да отлежи около час.
Смиламе в блендер бирения фъстък и корнфлейкса.Объркваме добре.
Овалваме всяко парче от пилешкото филе във брашно,разбитите яйца и смления корнфлейкс и бирен фъстък.Пържим в сгорещена мазнина.


1ч.ч.=250мл

Кюфтета с кашкавал



Продукти:

600-700гр. мляно месо
1ч.ч. мокри хлебни трохи
100мл. прясно мляко
1бр.яйце
1к.ч. нарязан или смлян лук
1к.ч. нарязан магданоз
1 1/2ч.ч. настърган кашкавал
черен пипер
сол

Приготвяне:

Всички продукти без кашкавала омесваме много добре.Оставяме каймата да отлежи един час в хладилник.Правим топчета,като в средата слагаме щипка/около 1к.л./настърган кашкавал.Овалваме в брашно и нареждаме в намаслена тавичка.Доливаме около един пръст гореща вода.Печем в силно загрята фурна,като обръщаме да се изпекат и от двете страни.

1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл

Царевична питка със сирене




Продукти:

200мл. прясно мляко
1к.л. сол
1/2к.л. захар
2с.л. разтопено масло
2 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1п. суха мая/7гр./
2бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
1с.л. зехтин или растителна мазнина
маково семе за поръсване

Приготвяне:

В купичка слагаме сухата мая,50мл хладко мляко,захарта и солта.Объркваме и оставяме около десетина минути ,докато шупне маята/да направи калпаче/.
Смесваме брашната в купа и правим кладенче.Изсипваме шупналата мая,прясното мляко и разтопеното масло.Омесваме меко еластично тесто.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса на топло около 40мин.
Намазняваме тавичка с диаметър 22-24см.Разстиламе тестото,като правим лека вдлъбнатина в средата.
Разбиваме яйцата.Отделяме 1с.л. и я смесваме с 1с.л. зехтин/растителна мазнина/.Намазваме питката по края.Смесваме останалите яйца със сиренето и ги разстиламе във вдлъбнатата част.
Поръсваме отстрани с маково семе.
Печем в гореща фурна до порозовяване.

1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB