31 август 2009

Панирана бамя



Продукти:

500гр. бамя
1бр. яйце
1к.ч. царевично брашно
100мл бира
брашно
растителна мазнина
оцет
сол

Приготвяне:

Измиваме и отрязваме дръжките на бамята.
Попарваме във вряща подсолена вода с оцет,за около 5мин.Изсипваме в гевгир и оставяме 10-15мин.През това време разбиваме яйцето,прибавяме царевично брашно и бира.Правим кашичка.Разделяме бамята на две.Едната половина поръсваме с брашно и овалваме.След това потопяваме в царевичната каша.С решетъчна лъцица или вилица отцеждаме и пускаме в сгорещена мазнина.Пържим до порозовяване.
След това по същия начин приготвяме и останалата бамя.
Може да сервираме с чеснов сос.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB