08 септември 2009
Грилован патладжан с орехов сос
Продукти:
2бр. средно големи патладжана
1п. майонеза
2с.л. кисело мляко
3-4скл. счукан чесън
сол на вкус
1к.ч. смлени орехи или смлени финни овесени ядки
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.
След като изстинат ги нарязваме на малки парченца.
Слагаме ги в купа и прибавяме към тях всички останали продукти.Объркваме добре и прибираме в хладилник за 1-2часа,преди да консумираме.
Пълнозърнест ръжен хляб със прясно мляко
разрез
Продукти:
300мл прясно мляко
1к.л. сол
1/2к.л. захар
4с.л. растителна мазнина
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2к.л. суха мая
белени слънчогледови семки или други семена
Приготвяне:
Слагаме последователно продуктите в машина за хляб.Пускаме на програма месене.Когато се образува плътна топка тесто,изключваме програмата и включваме на програма бърз хляб.Прибавяме слънчогледовите семки.Когато приключи месенето,намазваме хляба с растителна мазнина и поръсваме със семена
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)